zondag 30 oktober 2011

Gedichtenwedstrijd

Morgen 31 oktober tot 24.00 uur is er nog de mogelijkheid om voor 4 euro een gedicht op te sturen voor de Nationale Gedichtenwedstrijd. Omdat mijn geluk met de staatsloterij nogal tegenzit de laatste tijd lijkt mij de hoofdprijs van 10.000 euro een goede aanvulling om het leven van een kasteelheer weer op te pakken. Morgen op dit blog mijn inzending. Ik ben benieuwd of jij dit gedicht 10.000 euro waard vindt. Zelf meedoen kan natuurlijk ook, kijk dan op http://www.nationalegedichtenwedstrijd.nl/ voor meer informatie.

vrijdag 28 oktober 2011

Guust Flater

De bosauto van deze week doet mij ontzettend denken aan de stripauto van Guust Flater. Het is waarschijnlijk niet de Austin Seven maar de uitstraling is vergelijkbaar. Kom er net achter dat ik in mijn puberteit alle stripalbums van Guust heb verzameld. Guust Flater is de kantoorklerk bij uitgeverij Robbedoes. Het mooie van hem is dat hij totaal in een eigen wereld leeft en zich niks aantrekt van wat er allemaal moet gebeuren. Hij is totaal stressloos en verknalt elke keer weer de ondertekening van een belangrijk contract die zijn baas Pruimpit en meneer De Mesmaeker willen ondertekenen, een zogenaamde running gag. Ik heb nummer 8 dubbel. Voor elk aannemelijk bod (hoeft niet per se geld te zijn) of ruil hou ik mij aanbevolen. Nummer 8 heet 'Flater van formaat' en staat hieronder afgebeeld. Het eerste plaatje toont Flater zijn nieuwe aanwinst aan Robbedoes.

    Als je op het plaatje drukt komt een leesbare vergroting in beeld.

    Uit eigen collectie (deze is te koop, te ruil of te geef).






dinsdag 25 oktober 2011

Bosauto gevonden

Al snel heb ik de ideale auto gevonden voor op mijn nieuwe buitenverblijf in het bos. Het is een Austin Seven geworden. Hij lijkt heel erg op een auto van een bekend stripfiguur. Wie het weet mag het zeggen. Dit vervoermiddel is ideaal voor korte ritjes in het bos. Het is een ware microcar voor in de natuur. Je kan hem overal neerzetten. Vanwege zijn natuurlijke charmes zegt niemand daar iets van. (Voor meer info; check deze site over de Austin Seven).


  







Anneke Tanneke

   
In mijn zoektocht naar een buitenverblijf stuitte ik op Anneke Tanneke.
Helaas voor mij is deze blokhut alleen voor de verhuur. Maar misschien
is huren niet eens zo'n slecht idee.

maandag 24 oktober 2011

Vage Fietser


Zoals ik in een vorig bericht aangaf ben ik op zoek naar een nieuw vervoermiddel. Deze op de foto had ik nog. Een fiets is wendbaar en zeer energiezuinig. Ondanks deze pluspunten zoek ik tijdens mijn tochten door het land verder naar een gemotoriseerd vervoermiddel.


donderdag 20 oktober 2011

ONDERWERELD

Amsterdam West
Café de Hallen
- Kom gewoon eens gezellig binnen vallen -
Staat groot op de gevel geplakt.

Het was kermis.

Kroegbaas Thomas van der Bijl had ruzie met Holleeder,
voor een tijdje dan.
Hij kwam op de dodenlijst.

Dino S. vroeg moordmakelaar Fred Ros een gunst
een gunst tot liquidatie.
Jesse R. en Peter la S. lukte het niet.
Alex de B. durfde niet.
Dwight S. en Remy H. moesten wel
zo belandden zij in een crimineel carrousel

Van de schiettent naar het reuzenrad.

 

woensdag 19 oktober 2011

Buitenverblijf

Dat is snel gegaan. Dit is mijn laatste uit nood geboren aanwinst. Het buitenverblijf heet Schuur nummer 5. Natuurlijk heeft het niet de luxe uitstraling van mijn oude kasteel maar een heer van stand moet toch ergens wonen en deze was nog niet 'occupied'. Behalve de schappelijke prijs heeft het vele voordelen.

Even alles op een rij:

Onderhoudskosten zijn nihil want niet meer nodig.


Dubbele ramen bij de prijs inbegrepen.


 
Veel privacy vanwege deze schitterende door de natuur
verweerde schutting.


Een volkomen vrijstaand landelijk gelegen huis met een
duidelijk voor de postbode te herkennen nummer boven de deur.  


Genoeg brandhout in de buurt voor een koude winter.
Scheelt echt enorm veel in de stookkosten en omdat
jezelf moet zagen, hakken en kloven is een abonnement
op de sportschool totaal overbodig geworden.


Genoeg lammeren voor een lekker broodje shoarma.


Een paar paddo's in de buurt om eenzame
zondagmiddagen mee door te komen.


Verse melk om een heerlijk schuimende cappuccino te maken.


Luxe buitenbad op loopafstand. 


Ruimte genoeg om eens een lange wandeling te
ondernemen met je doorgeladen dubbelloops jachtgeweer.


Mijn lotnr. 2


Helaas weer niks gewonnen. Een mooi nieuw plaatje op dit staatslot van een voorvechtster van vrouwenrechten, Aletta Jacobs. Wel eens van gehoord in een ver verleden. Alleen heeft deze vrouw mij nu echt in een diepe crisis doen belanden. Ik kan kan mijn kasteel bij Olst niet meer bekostigen (zie blogbericht 18 juli jl.). De stookkosten lopen uit de hand en ik ben genoodzaakt om mijn Porsche 356 Speedster te verkopen. Ik ga nu naarstig op zoek naar een ander buitenverblijf en een ander vervoermiddel.

maandag 17 oktober 2011

Mensen op TV

Zat zomaar gisteravond TV te kijken en zag:
Mensen dikke mensen helpen om minder dik te zijn. Je zag iemands hele blote dikke lijf op TV. Waarom liet deze persoon alles van zichzelf zien? In een paar minuten kwam haar hele privéleven op straat te liggen. Foto's van vroeger, over haar manisch depressieve vader die natuurlijk de oorzaak was van haar probleem en dit alles onder begeleiding van aanzwellende vioolpartijen.
Ik zag mensen liedjes van anderen nazingen in de hoop om beroemd te worden.
Ik zag mensen heel hard rondjes rijden in raceauto's. De snelheidsverschillen waren niet eens zo groot, fracties van seconden, maar toch is er 1 elke keer de snelste en de beste en de held.
Ik zag Nederland wereldkampioen honkbal worden.
Ik zag mensen machines maken voor andere mensen in een fabriek.
Ik zag teleurgestelde mensen bij elkaar zitten in een park in New York om te demonstreren tegen iets waarvan ze niet geheel zeker waren wat het was. Ze zaten om de hoek waar veel geld wordt verdiend ('de Walstraat'). Zou het kunnen zijn dat ze een graantje willen meepikken?
Ik zag mensen op vliegveld Schiphol vertrekken en aankomen.
Ik zag mijzelf kijken naar mensen die praten over zichzelf terwijl het over een ander ging.
Ik zag TV.

vrijdag 14 oktober 2011

Boodschappenlijstje

- roomboter (ongezouten)
- kaas & eieren
- rietjes & rundervinken
- koekjes voor onderweg
- friet & romeinse sla
- erwtensoep & rode wijn
- 1 paprikastoplicht & bouillonblokjes

maandag 10 oktober 2011

Machinery


Dit is de laatste plaat van een naar mijn inziens goede Nederlandse band. Vooral live. Op de hoes staat een machine afgebeeld. Deze zelfgemaakte machine laten ze tijdens hun liveshows bij  het laatste nummer meedraaien met de band. Hieronder een link naar een homemovie van een optreden. Processen en machines fascineren mij in hoge mate. De mens wil processen onder controle hebben maar deze zelfbedachte machines gaan een keer kapot. In hoeverre is er controle over machines? Wil de mens wel 100 procent controle. Is de neiging naar controle de hoofdreden van stress? In het tweede clipje hieronder zie je hoe de mens geobsedeerd is door het zelfbeeld van een perfect plaatje van het menselijk lichaam. Maar wie zegt dat een sixpack-look het ideaal is voor een mooie man? Nog niet zo lang geleden was een dikke man het toonbeeld van welvaart.







vrijdag 7 oktober 2011

BOOM IN BERLIJN

Je staat in de bloei van je leven
en dan kom je een boom tegen

Een boom waar je
echt

niet omheen kan
geen weg terug

Je zal moet maar
wil niet
eigenlijk
de confrontatie aan

Uit de weg
van mijn pad
geweken
toch maar wel
niet
stiekem
met een boog
eromheen

weggelopen.


donderdag 6 oktober 2011

Berlijnse Flat


Berlijn en zijn rondingen. Wat wil deze foto zeggen over de bewoners van deze flat? Waren zij het kabeltijdperk voor of willen zij graag zenders ontvangen die de Duitse kabelaanbieders niet aanbieden. Wil dit dan zeggen dat hier mensen wonen die veel TV kijken of dat ze graag naar buitenlandse zenders kijken. Is een schotelantenne goedkoper als je dit met z'n allen doet? Zo ja, hebben deze bewoners daardoor een goede band met elkaar omdat ze overleg hebben gepleegd en samen de schotels hebben besteld? En waarom doen ze niet allemaal mee met het project? Zijn dit de boekenwurmen? Volgende keer even aanbellen. Morgen een gedicht over een boom in Berlijn.

woensdag 5 oktober 2011

Twee Motten




Er zitten motten in mijn oude G-Star Classic. Deze broek hangt nu alweer 5 maanden aan een boom in de achtertuin van Futura in Deventer. Het gaat nu hard met het verouderingsproces. Er zitten 3 flinke gaten in. Eentje onderaan de rechter- en linkerpijp en eentje tussen de kontzakken. Benieuwd wat de winter voor effect heeft op Raw-Denim. Wie kent trouwens dat liedje nog over die 2 motten in mijn oude jas van Dorus? Toen ik klein was gingen we wel eens op bezoek bij mijn opa en hij draaide dit singeltje dan altijd op zijn muziekmeubel. Oude shit beste mensen (het liedje begint vanaf 2 minuut 16).





dinsdag 4 oktober 2011

ZUIDERZEE

Rijdend in mijn Donkervoort D8.
Zoekend naar de mooiste bocht in dit vlakkerende land.
Onder de spiegel van de Zuiderzee
neem ik een schone mee.

Ze heet Zuidermiddenweg
ligt jaren op mij te wachten
in de luwte van Espel
richting Emmeloord.

Krom hard en razend neem ik haar te grazen
vlak erover
lamsrollade met tapenade
Zuiderzeeballade.

Doordriftend stuiter ik op een oude liefde
Klutenpad
Langer slanker en golvender.

Tevreden tinkelt dan thuis de donkere Donkervoort
op de oprit van mijn vader nog nader.

De geur van nat gebladerte
hout en vuurtjes.

Dit polderland
twee bochten liniaal recht door zee

De Zuiderzee.





     Donkervoort D8 (2005)


maandag 3 oktober 2011

Dichters & Autorijden

Vanavond onderzoekt De avonden op radio 6 (21.02-23.00 uur) of het waar is dat dichters niet kunnen autorijden. Zijn dichters bij voorbaat te warrig of te creatief voor autorijden. Er is een enquete gehouden onder 50 dichters. Omdat dit onderwerp mij ook aangaat zal ik morgen een onvervalst autogedicht publiceren. Het programma is te streamen via deze link; Radio 6 Radioplayer.

www.2


Hier een vers voorbeeld van vele onafhankelijke netwerken.
Ik heb goed gekeken maar ze zijn niet allemaal met elkaar verbonden.
Als je elk web hier ziet als een persoonlijk netwerk moet er toch
altijd één of andere verbinding zijn met de anderen?